Što je Žiraha?

Izmislio ju je Ratko, umjetnik s autizmom. Neobični crtež završio je na majicama, torbama...
 

Prije par godina Biserka je upoznala Ratka, a kako je tada bila u potrazi za imenom i logom firme Žiraha ju je oborila s nogu. Uz Ratkovo odobrenje ona je nazvala svoju firmu Žiraha usluge a on joj je prodao tu jednu Žirahu koju ona koristi.Članak o Žirahi, Jutarnji list, 2011.

O nama

Najradije prevodimo s engleskog na hrvatski i susjedne jezike regije:  srpski, bosanski i slovenski za koje angažiramo isključivo izvorne govornike. Prevođenje na engleski jezik vrše ili izvorni govornici ili prevoditelji s dugogodišnjim boravkom na engleskom govornom području. Svim klijentima rado ćemo pomoći u pronalasku prevoditelja za bilo koju kombinaciju jezika.Zahvaljujući poslovnom modelu u kojem nemamo zaposlenike već partnere, s jasno definiranim specijalizacijama i uz korištenje softverskih alata možemo ponuditi prevoditeljske usluge po povoljnijim cijenama od drugih prevoditeljskih agencija na tržištu. S obzirom da se ovim poslom bavimo dugi niz godina i uspješno surađujemo s mnogim međunarodnim tvrtkama primjenjujemo najbolje poslovne prakse u osiguranju kvalitete.Žiraha je interdisciplinarno poduzeće koje u ovom trenutku razvija i unaprjeđuje djelatnost pisanog i usmenog prevođenja. Prevođenje je osnovna djelatnost tvrtke, ali se isto tako bavimo i namjeravamo baviti raznim drugim aktivnostima. 

Svoj put ka poslovnom uspjehu izgrađujemo kroz korektnu suradnju s prevoditeljima i izgradnju partnerskog odnosa s klijentima. Smatramo da možemo pružati usluge na najvišem nivou samo onda kad su sve strane u procesu zadovoljne, a da bi se ta suradnja ostvarila potrebni su uvažavanje, komunikacija i tolerancija.

Upravo na tim temeljima gradimo odnose s prevoditeljima, ali i klijentima. Svojom dužnošću i dijelom društvene odgovornosti smatramo da je nužno da klijenti shvate složenost procesa prevođenja te da, u vremenu kad je posao prevoditelja trivijaliziran i često osporavan, pokušamo vratiti dignitet tom zanimanju.

​Žiraha je prevoditeljska zajednica koja okuplja iskusne, dugogodišnje prevoditelje. Iako je naša tvrtka mlada, naši prevoditelji zajedno imaju preko 30 godina prevoditeljskog iskustva u svim relevantnim industrijama, a surađujemo s mnogim slobodnim prevoditeljima, lektorima i stručnjacima iz drugih djelatnosti.